Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO recunoaşte că rachetele din Polonia erau ucrainene, dar tot Rusia e de vină

© AFP 2024 / STEPHANIE LECOCQJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2022
Abonare
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri, în legătură cu rachetele care au căzut marți în Polonia, aproape de granița cu Ucraina, că incidentul a fost provocat, cel mai probabil, de apărarea antiaeriana ucraineană.
BUCUREȘTI, 16 nov – Sputnik, Marius Holdean. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut o contorsiune logică imposibilă recunoscând că rachetele care au lovit Polonia erau din Ucraina şi că NATO nu are indicii ca Federaţia Rusă ar pregăti o agresiune împotriva vreunui stat membru NATO.
„O investigaţie este în desfăşurare, dar nu avem niciun fel de indiciu că a fost rezultatul unui atac deliberat şi nu avem niciun indiciu că Rusia pregăteşte acţiuni militare ofensive împotriva NATO”, a declarat Stoltenberg miercuri.
Culmea este că, deşi ucrainenii au tras în Polonia rachete, vina este a ruşilor, potrivit lui Stoltenberg:
„Analiza noastre preliminară sugerează ca incidentul a fost cel mai probabil provocat de apărarea antiaeriana ucraineana care a tras împotriva rachetelor trase de ruşi. Dar vreau sa fiu foarte clar, nu e vina Ucrainei. Rusia deţine responsabilitatea, până la urma, pentru că duce în continuare acest război ilegal împotriva Ucrainei”, a sfidat şeful NATO orice urmă de logică.
Arme,  imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2022
Internațional
Ce s-a întâmplat cu cele 50 de miliarde de dolari date de SUA Ucrainei
Fluxul de știri
0