Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova în întuneric: Mai multe localități au rămas fără lumină

© Sputnik / Evghenii Panasencolumină
lumină - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2022
Abonare
Mai multe localități din țară au rămas fără lumină.
CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Mai multe localități din mai multe raioane ale țării au rămas astăzi în jurul orei 16:30 fără curent electric. Între timp, Regia Transport Electric a anunțat că mai multe linii de troleibuze și-au schimbat itinerarul, iar câteva unități de transport public au staționat din cauza întreruperii energiei electrice.
Ulterior, circulația troleibuzelor a fost restabilită și s-au atestat întârzieri de până la 35 minute.
În jurul orei 17:45, Poliția de Frontieră a informat despre posibilă întrerupere a programului de lucru în PTF Criva-Mamaliga (rutier/internațional) din motive de securitate.
„Autoritățile de competență ucrainene au comunicat despre riscul unui atac aerian asupra Ucrainei. Recomandăm participanților la trafic să opteze, din timp, pentru alte puncte de trecere din proximitate. Revenim cu actualizare la orice schimbare de situație”, informează Poliția de Frontieră.
Între timp și Premier Energy Moldova a anunțat despre deconectările avariate în sistemul de transport operat de Moldelectrica, fiind afectat un număr mare de consumatori.
„Moldelectrica deja lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, incidentul fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, și îi asigurăm că se depun toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrică”, scrie Premier Energy.
Și ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a scris despre deconectările electrice, care potrivit lui, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat.
„Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a scris Spînu.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2022
Editoriale
După gazul rusesc, energeticienilor europeni li s-au terminat și banii
Fluxul de știri
0