Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un deputat PAS anunță că "din 2023 e good bye Gazprom": Reacția șefului Moldovagaz

© Sputnik / Stringergaz
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2022
Abonare
Un deputat al Partidului Acțiune și Solodaritate susține că de anul viitor Moldova ar putea să nu mai cumpere gaz de la Gazprom.
CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, care este și președintele Comisiei economie, buget și finanțe, anunță că de anul viitor Republica Moldova nu va mai cumpăra gaze naturale de la concernul rus Gazprom.
„Însă știu că asta e ultima iarnă în care Kremlinul ne va mai putea șantaja energetic. Din 2023 e good bye Gazprom. Trebuie doar să ducem până la capăt cele începute. Și vom fi bine”, scrie Alaiba.
Ulterior, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a subliniat că țara noastră a semnat un contract cu Gazprom pentru o perioadă de cinci ani.
„Conform regulilor pieței energetice a republicii, furnizorii și consumatorii au dreptul de a schimba furnizorul principal dacă condițiile acestuia sunt mai atractive decât cele ale aprovizionării ale Gazprom”, a scris Ceban.
Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2022
Politică
”Ședință nocturnă” cu PAS la Președinție: Decizii și reacții
Fluxul de știri
0