Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

”Ședință nocturnă” cu PAS la Președinție: Decizii și reacții

© Sputnik / Rodion ProcaPreședinția Republicii Moldova
Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2022
Abonare
Președinția, dar și mai mulți politicieni au comentat ședința de duminică seara care a avut loc la instituția prezidențială.
CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Duminică seara, mai mulți membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate au fost surprinși adunându-se la Președinția Republicii Moldova. Aceștia au declarat că la ședință se va discuta despre lupta cu corupția.
În același timp, pe rețelele de socializare a apărut informația că un politolog, care a fost consilier la alegerile din SUA din 2015, a anunțat că Dorin Recean va deveni prim-ministru al Moldovei.
Și în presa de la noi s-a vehiculat că Guvernul condus de Natalia Gavrilița ar putea demisiona de azi, pe mâine.
După ce ședința s-a terminat, câțiva deputați au declarat că la ședință s-a discutat despre „unele remanieri”, „îmbunătățirea actului guvernării” și „situația pe securitate”. Astfel, deputatul PAS, Radu Marian, a ținut să spună că demisia Guvernului ar fi un zvon. Însă ce decizii s-a luat nu a anunțat.
„Am discutat situația pe securitate, situația politică și asta e. Am discutat anumite remanieri, dar tot ce s-a auzit azi în presă sunt zvonuri. Am discutat riscurile care sunt, soluțiile pe care să le luăm mai departe, e un proces normal de lucru”, a precizat deputatul.
Potrivit acestuia, s-a vorbit și despre scurgerile de informații în urma spargerii canalelor de Telegram, „pentru că trebuie să analizăm toate aceste atacuri din partea grupării hoției și războiului și să vedem mai departe cum eliminăm riscurile pe securitate”.
Totuși, în această dimineață, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a dat de înțeles că știe despre ce s-a discutat la ședința de urgență de duminică seara desfășurată la Președinție. Ceban afirmă că, deși se vorbea despre o eventuală demisie a Guvernului Gavrilița, deocamdată lucrurile ar rămâne pe vechi.
„Ieri-noapte nu s-au rușinat să aprindă lumina… Am înțeles că acolo ieșeau scântei – cine totuși conduce mai departe Guvernul Republicii Moldova. Racul, lebăda și știuca. Vedem în continuare ce se va întâmpla, dar am înțeles că premierul mai rămâne. Cât privește soarta unor miniștri… Aceasta va fi decisă mai târziu”, a declarat astăzi Ceban, în cadrul ședinței de luni a Primăriei Chișinău.
Ulterior, Partidul Acțiune și Solidaritate a emis un comunicat de presă prin care a comentat ședința nocturnă de la Președinție.
Potrivit unui comunicat PAS, în cedrul ședinței s-au discutat despre problemele actuale din țară.
„În contextul informațiilor apărute în presă, fracțiunea parlamentară PAS anunță că ieri a avut loc o ședință a deputaților din majoritatea parlamentară cu președintele Republicii Moldova și cu prim-ministrul. În contextul șantajului energetic împotriva Republicii Moldova pus la cale de Rusia și a încercărilor grupării hoției și războiului de a crea haos în țară, au fost discutate soluțiile care vor fi adoptate în cel mai scurt timp pentru a asigura liniștea și pacea în țară. S-a discutat și despre modul în care poate fi îmbunătățită performanța unor ministere. Deciziile luate vor fi anunțate în cel mai scurt timp”, informează serviciul de presă al PAS.
Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, care este unul dintre organizatorii protestelor, a spus că astăzi au manifestat în centrul Chișinăului între 40 și 60 de mii de oameni.  - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2022
Politică
Câți oameni participă la protestele de astăzi din Capitală
Fluxul de știri
0