Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Popescu a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc

© AFP 2024 / MEHMET OZERExplozie la Ankara
Explozie la Ankara  - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2022
Abonare
Popescu a spus că Moldova condamnă vehement acest atac terorist din orașul Istanbul și transmite condoleanțe familiilor îndurerate.
CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. În urma atacului terorist din orașul Istanbul, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu câteva precizări. Potrivit unui mesaj plasat pe rețelele de socializare, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc, Mevlüt Çavuşoğlu.
Șeful diplomației moldovene a menționat că țara noastră „condamnă vehement acest atac terorist din orașul Istanbul și transmite condoleanțe familiilor îndurerate, precum și urările noastre pentru recuperare cât mai grabnică a celor răniți”.
Ambasada Republicii Moldova la Ankara și Consulatul general al țării noastre la Istanbul sunt în contact permanent cu autoritățile competente din Turcia pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați în atac.
În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Istanbul sunt solicitați să contacteze consulatul general la adresa de email: istanbul@mfa.gov.md sau să telefoneze pe numărul de urgență pentru situații excepționale al consulatului: +90 (535) 983 01 73.
Fluxul de știri
0