Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câți oameni participă la protestele de astăzi din Capitală

© Sputnik / OsmatescoPreședintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, care este unul dintre organizatorii protestelor, a spus că astăzi au manifestat în centrul Chișinăului între 40 și 60 de mii de oameni.
Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, care este unul dintre organizatorii protestelor, a spus că astăzi au manifestat în centrul Chișinăului între 40 și 60 de mii de oameni.  - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2022
Abonare
Unii dintre protestatarii au anunțat că la acțiunea de astăzi participă 100 de mii de oameni.
CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, care este unul dintre organizatorii protestelor, a spus că astăzi au manifestat în centrul Chișinăului între 40 și 60 de mii de oameni. Dar, a precizat, el, mulți oameni nu au putut să ajungă în Capitală, dat fiind că Poliția a blocat deplasarea mai multor autocare și microbuze care aduceau protestatari în Capitală. Potrivit lui Dinu Țurcanu, aproximativ 20 de mii de oameni așa și nu au mai putut să ajungă la protest.
Poliția deocamdată nu a dat o cifră estimativă a numărului de protestatari, dar este știut că oamenii legii, de obicei, anunță o cifră de vreo 10 ori mai mică decât cea a organizatorilor protestelor.
Vom menționa că astăzi oamenii au scandat „Jos Maia Sandu!”, „Alegeri anticipate!”. De altfel ei au venit cu flori la protest – crizanteme albe și au desfășurat un tricolor uriaș, de multe zeci de metri. În general, ei nu au purtat drapelele Partidului Șor, ci doar drapelul de stat al țării.
În premieră la protestul de astăzi ordinea a fost asigurată de “Scutul Poporului”, o organizație voluntară înființată de organizatorii protestelor pentru a nu admite provocări sau violențe.
Oamenii au protestat și în fața Curții Constituționale – instituția care urmează să examineze demersul Guvernului, inițiat de Ministerul Justiției, prin car executivul cere declararea Partidului Șor drept neconstituțional. Protestatarii au adus cu ei un carton cu imaginea președintei Curții Constituționale, Domnica Manole, pentru a sugera că această instituție este una de buzunar sau că justiția în țara noastră este una de carton.
La fel oamenii au procedat și în fața clădirii Centrului Național Anticorupție, acolo unde se află și Procuratura Anticorupție, în fruntea căreia se află Veronica Dragalin. Aceasta a fost declarată Dușmanul Poporului.
Protestatarii au purtat cartoane și cu chipurile șefului statului, Maia Sandu, și al ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
Menționăm că manifestația de protest s-a încheiat pe la ora 16:30.
Fluxul de știri
0