Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Consiliul Federației va susține amendamentele care prevăd retragerea cetățenii dobândite

© Пресс-служба Совета Федерации РФ / Accesați arhiva multimediaConsiliul Federației
Consiliul Federației - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2022
Abonare
Senatorul Bașkin a declarat că membrii Consiliului Federației vor sprijini amendamentele ce prevăd privarea de cetățenia dobândită pentru persoanele ce se fac vinovate de extremism.
CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Consiliul Federației va sprijini amendamentele președintelui Federației Ruse privind privarea de cetățenie dobândită pentru discreditarea Forțelor Armate și apelurile la încălcarea integrității teritoriale a Rusiei. Senatorii, după Duma de Stat, vor trata documentul ca o chestiune de prioritate, a declarat duminică pentru RIA Novosti membrul Comitetului Constituțional al Consiliului Federației, Alexander Bașkin.
În Duma de Stat a ajuns un amendament iniția de șeful statului rus la proiectul de lege privind cetățenia, care a fost deja adoptat în primă lectură. Potrivit amendamentului președintelui Putin, cei care au dobândit cetățenia rusă pot fi privați de aceasta pentru apeluri publice la acțiune împotriva integrității teritoriale a Federației Ruse, discreditând forțele armate ale acesteia, pentru activitatea în cadrul unei organizații neguvernamentale străină sau internațională, relatează RIA Novosti.
„Susținem sută la sută”, a spus politicianul. El a menționat că după adoptarea legii de către Duma de Stat, senatorii vor examina documentul „în mod prioritar”. „Cetățenia nu este doar o mare onoare, ci și o mare responsabilitate”, a spus Bașkin.
Cancelarul german Olaf Scholz  - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2022
Internațional
Scholz a spus că nu se lasă convins de încercările de a-l descuraja de a dialoga cu Putin
Fluxul de știri
0