Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scholz a spus că nu se lasă convins de încercările de a-l descuraja de a dialoga cu Putin

© AP Photo / Alessandra TarantinoCancelarul german Olaf Scholz
Cancelarul german Olaf Scholz  - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cancelarul german Olaf Scholz a spus că nu le va permite criticilor săi să pericliteze discuțiile lui cu președintele Federației ruse, Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat pentru RDN că criticii nu l-au convins să renunțe la dialogul cu liderul rus Vladimir Putin.
„Nu am permis ca nicio critică să pericliteze comunicarea cu președintele Rusiei, care a avut loc adesea sub forma unor lungi conversații telefonice”, a spus el.
Totodată, cancelarul a adăugat că acum consideră imposibil să se rezolve pe cale diplomatică criza ucraineană.
"Toți dorim ca acest conflict să se încheie și pacea să revină. Acesta este încă subiectul tuturor negocierilor mele cu președintele Rusiei", a spus el.
Potrivit lui Scholz, el a vizitat Moscova în februarie, iar la această întâlnire Putin a cerut ca „în Ucraina să nu existe rachete care să amenințe Rusia” și să fie exclusă posibilitatea aderării Ucrainei la NATO. Scholz susține că i-a propus Kievului acorduri de control al armelor și a subliniat că apartenența la NATO nu va fi o opțiune „în următorii zece, douăzeci, treizeci de ani”.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat săptămâna trecută că a simțit o dorință din partea cancelarului german de a găsi un numitor comun cu liderul rus și că și-a schimbat poziția față de Putin. Guvernul german a negat aceste afirmații.
Fluxul de știri
0