Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon acuză: Consilierii lui Sandu controlează dosarul penal instrument împotriva lui

© Sputnik / Rodion ProcaИгорь Додон прибыл в суд сектора Буюканы Кишинева
Игорь Додон прибыл в суд сектора Буюканы Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2022
Abonare
Fost șef de stat a declarat vineri că din corespondența consilierilor prezidențiali de pe telegram, care a fost spartă și făcută publice, devine clar că aceștia, de fapt, instrumentează dosarul penal în care el este acuzat, dar nu justiția.
CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Igor Dodon spune că în corespondența consilierilor prezidențiali făcută publică, în urma spargerii conturilor, conține detalii din cazul său penal.
"Detalii despre cazul meu au fost publicate într-un chat cu participarea consilierilor prezidențiali. Asta înseamnă că recunosc că dețin controlul asupra cazului meu penal?", a declarat fostul președinte Igor Dodon.
Igor Dodon afirmă că guvernanții îi monitorizează deja de multă vreme. Fostul șef de stat a spus că “este ascultat”, ceea ce ar însemna că îi sunt interceptate convorbirile telefonice sau corespondența și că este ascultat cu mijloace tehnice sau înregistrat audio în locuință sau altă încăpere unde a purtat convorbiri private.
“Că sunt ascultat la domiciliu am știu dintotdeauna, pentru că sunt ascultat din 24 mai. Au aproximativ 4.000 de ore de ascultare în casa mea. Ei probabil primesc plăcere când ascultă cum eu discut cu soția, ce fac eu cu ea noaptea. Doar ei sunt masochiști, acești procurori. Ei totul ascultă și privesc. Dar noi vom suporta și asta. Și vom ajunge și la ei. Și ei vor răspunde pentru ceea ce au săvârșit. Eu mă aflu în arest la domiciliu deja de 6 luni. Pentru fiecare zi pe care eu am petrecut-o în arest, cineva va răspunde. Și va sta la pușcărie. Asta eu vă promit”, a spus fostul lider și fondator al Partidului Socialiștilor.
Vom preciza că Igor Dodon a venit cu această dezvăluire împotriva guvernanților (că este monitorizat și că aceștia, de fapt, îi instrumentează dosarul penal, concluzii făcute în urma spargerii și publicării corespondenței pe Telegram a unor demnitari de stat) vineri, iar deja sâmbătă și procurorii membri ai Consiliului Superior al Procurorilor au venit cu acuzații similare, făcute tot în urma spargerii corespondenții acelorași demnitari.
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2022
Politică
Imixiunea puterii politice în activitatea Consiliului Superior al Procurorilor – probată
Fluxul de știri
0