Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PCCOCS a ridicat 250.000 de lei în cadrul perchezițiilor din Chișinău și Hâncești

© Sputnik / Miroslav RotariPCCOCS
PCCOCS - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță că a ridicat peste 250.000 de lei în cadrul perchezițiilor în Chișinău și Hâncești, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă.
CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Instituția anunță într-un comunicat de presă că procurorii PCCOCS, împreună cu ofițerii INI, au finalizat perchezițiile de astăzi desfășurate în Chișinău și Hâncești, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă. În consecință, au fost ridicați peste 250.000 de lei și alte probe.
Oamenii legii susțin că au temei să bănuiască că banii ridicați au fost acumulați din activități ilicite. Aceștia ar fi urmat să fie folosiți pentru recrutarea, organizarea, transportarea și remunerarea persoanelor instigate spre implementarea acțiunilor de dezordine în masă.
Printre obiectele ridicate în cadrul perchezițiilor sunt și înscrisuri de ciornă care conțin contacte telefonice ale persoanelor care participă la proteste, telefoane mobile, un pistol pneumatic neînregistrat, articole pirotehnice (petarde), masă vegetală asemănătoare cu cânepa. Probele ridicate urmează să fie examinate și coroborate cu alte probe existente în cadrul dosarului penal.
Dosarul în baza căruia au fost efectuate aceste percheziții vizează pregătirile dezordinilor în masă începând din 18 septembrie 2022 până în prezent.
Cercetările au loc prin prisma faptului că, contrar Legii cu privire la întruniri, ar fi fost întreprinse acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă, care vizau inclusiv transportarea din diferite regiuni ale țării în Chișinău a mai multor persoane, în special tineri, printre care anterior condamnați, instigați să comită noi infracțiuni. În ceea ce privește alte roluri în cadrul grupului criminal organizat, acestea țineau de racolarea persoanelor care să participe la destabilizări.

Oamenii legii anunță că ei continuă investigațiile, inclusiv în vederea stabilirii altor aspecte și acumulării altor probe privind activitatea grupului criminal organizat cercetat. Potrivit legii, infracțiunea investigată se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 8 ani, mai precizează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comunicatul său de presă.

Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2022
Politică
CC a restituit Guvernului sesizarea privind scoaterea Partidului Șor în afara legii
Fluxul de știri
0