Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon despre perchezițiile la PSRM: o încercare de a distrage atenția

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2022
Abonare
Fostul lider și fondatorul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a comentat perchezițiile efectuate de autorități la sediul PSRM.
CHIȘINĂU, 11 nov -Sputnik. Fostul șef de stat Igor Dodon spune că prin aceste acțiuni guvernanții încercă să distragă atenția opiniei publice la situația complicată din țară, dar și de la scandalul provocat de spargerea corespondenții pe Telegram a unor exponenți ai guvernării.
„Este o încercare de presiune politică asupra partidelor politice de opoziție și o încercare de distragere a atenției a ceea ce se întâmplă în țară, de la ceea ce se întâmplă cu scurgerile pe canalele de Telegram și altele”, a spus Dodon.
El însă a precizat că încercările guvernanților de a estompa protestele prin intiminadea liderilor partidelor pe opoziție au un efect invers: ratingul politic al PSRM, dar și al Partidului Șor este în creștere.
“Eu cred că după ce guvernare a arestat liderii opoziției, pe mine m-a arestat și pe lații și speranța (guvernanților – n.n.) a fost că în așa fel va aduce la tăcere activitatea politică a partidelor și au văzut din sondaje că nu iese nimic. Mă refer la faptul că m-au arestat pe mine și la socialiști ratingul crește. Au arestat-o pe Tauber – la Șor ratingul crește. În situația asta ei au înțeles că nu și-au atins scopul și ei merg mai departe pe presiuni pe partidele politice, pe liderii de opoziție. Și ați văzut astăzi mai multe percheziții la diferite partide politice”, a mai declarat Igor Dodon.
Protest PSRM în fața Parlamentului Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2022
Politică
Socialiștii au reacționat la perchezițiile efectuate de oamenii legii la sediul PSRM
Amintim că astăzi procurorii au efectuat percheziții la sediul Partidului Socialiștilor. Acțiunea a fost decisă de procurori exact în momentul în care la Chișinău se afla într-o vizită oficială a președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola. Aceasta s-a întâlnit cu președintele Maia Sandu și a ținut un discurs în Parlamentul țării.
Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2022
Politică
Președintele Parlamentului European, la Chișinău: la Președinție și Parlament
Fluxul de știri
0