Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Parlamentului European, la Chișinău: la Președinție și Parlament

© Sputnik / Rodion ProcaPreședinția Republicii Moldova
Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, au susținut o conferință de presă la Chișinău, în timp ce în centrul Capitației se desfășurau protestele organizate de Partidul Șor.
CHIȘINĂU, 11 nov -Sputnik. Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a fost întâmpinată cu îmbrățișări de către președintele țării, Maia Sandu.
Vizitele conducerii Uniunii Europene în Republica Moldova reprezintă un semnal de sprijin în procesul de integrare europeană și în depășirea crizelor curente, a declarat șeful statului Maia Sandu, în conferința de presă susținută în comun cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.
„Contăm pe o susținere la fel de puternică și în viitor pentru realizarea reformelor și integrarea în UE. Parlamentul European a fost și rămâne un simbol al democrației. Ați fost alături de noi în cele mai grele timpuri și ne-ați susținut în demersul de a obține statutul de țară candidat pentru aderarea la UE. În numele tuturor cetățenilor, vă mulțumesc pentru șansa de a deveni parte a familiei europene. Războiul din Ucraina a demonstrat că integrarea europeană este singura cale pentru o dezvoltare pașnică a țării noastre. Totodată, vă mulțumim pentru sprijinul acordat pentru depășirea crizei energetice”, a spus Maia Sandu.
La rândul său, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a dat asigurări că UE este alături de Republica Moldova și va oferi tot suportul necesar pentru a diversifica sursele de aprovizionare cu energie.
„Situația economică este una dificilă, de aceea vom continua să vă acordăm tot suportul necesar. Suntem gata să facem mai mult pentru a merge înainte. Moldova este parte a familiei europene, împărtășim aceleași valori și convingeri. Vom fi aproape de dumneavoastră în următorii pași esențiali, vă vom susține prin intermediul programelor de finanțare și schimburilor comerciale. Vom consolida transparența și democrația. R. Moldova este o țară cu perspectivă clară europeană”, a afirmat oficialul.
După întrevederea avută, cele două au ținut în comun o conferință de presă, în cadrul căreia Maia Sandu i-a mulțumit oaspetelui pentru sprijinul pe care Uniunea Europeană îl acordă Republicii Moldova.
După încheierea conferinței de presă, președintele Parlamentului european a mers să participe la ședința Legislativului moldovean.
În timp ce Metsola se întâlnește cu oficialii moldoveni, moldovenii de rând protestează în centrul Capitalei.
Protestatarii s-au adunat în scuarul Teatrului de Operă și Balet, unde au anunțat că oficialii europeni vin să o laude pe Maia Sandu pentru succesele ei, iar țara se află în totală catastrofă.
Oamenii scandează „Jos Guvernarea!” și țin în mâini pancarte pe care scrie „Vrem în Europa, dar nu cu Maia Sandu”, dar și mesaje în limba engleză dedicate președintelui Parlamentului European.
Fluxul de știri
0