Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE gata de război economic cu...SUA

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaSteagurile UE și SUA
Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Uniunea Europeană este în fața unui război comercial cu...SUA, după ce Washingtonul a adoptat un pachet de măsuri și subvenții (Actul de Reducere a Inflației) menit să protejeze și să ajute economia americană.
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Conform acestui act, autoritățile americane urmează să aloce aproximativ 400 de miliarde de dolari pentru politicile climatice și energetice. Legea promovează în special tranziția la energia verde prin subvenționarea producției de mașini electrice, afectând astfel sectorul auto european, care este foarte important în țări precum Germania și Franța, scrie presa spaniolă.
Comisia Europeană, dar mai ales Franța și Germania, mari producători auto, consideră că planurile președintelui american Joe Biden de a promova vehiculele electrice discriminează producătorii străini.
Dar Bruxelles-ul a fost alarmat de noile prevederi ale Washingtonului privind creditele fiscale. Săptămâna trecută, reprezentanții UE și SUA au avut o întâlnire, care s-a încheiat fără concluzii. Negociatorii europeni consideră că legea promovată de Washington este inacceptabilă.
După cum a declarat mai devreme primul adjunct al șefului Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, un grup de lucru special a fost creat în urmă cu o lună pentru a afla de ce este îngrijorată Uniunea Europeană cu privire la Legea SUA pentru Reducerea Inflației și cum poate fi rezolvată.
„Asta este ceea ce căutăm în cele din urmă: ca UE să fie, ca aliat apropiat al SUA, într-o poziție care este mai asemănătoare cu cea a Mexicului și a Canadei”, a spus Dombrovskis marți.
Asta se întâmplă când te lasă la greu aliații. Uniunea Europeană a fost îndemnată de SUA să provoace un atac economic, prin sancțiuni, la adresa Federației Ruse, afectându-și astfel foarte grav independența și stabilitatea economică.
Biden - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2022
Internațional
Alegătorii americani nu vor ca Biden să candideze din nou la alegerile din 2024 – sondaj
Fluxul de știri
0