Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Alegătorii americani nu vor ca Biden să candideze din nou la alegerile din 2024 – sondaj

© AFP 2024 / SAUL LOEBBiden
Biden - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2022
Abonare
Peste două treimi dintre alegătorii candidaților Camerei Reprezentanților din SUA nu doresc ca președintele Joe Biden să mai candideze pentru realegere în 2024.
BUCUREŞTI, 10 nov – Sputnik, Doina Chiriac. Peste două treimi dintre alegătorii candidaților Camerei Reprezentanților din SUA nu doresc ca președintele Joe Biden să mai candideze pentru realegere în 2024, potrivit rezultatelor iniţiale ale unui sondaj exit-poll realizat de Edison Research și prezentat de CNN.
Mai puțin de șase din zece alegători democrați au spus că Biden ar trebui să candideze pentru un al doilea mandat. Aproximativ nouă din zece alegători republicani și peste șapte din zece alegători independenți au spus că nu doresc ca el să candideze din nou.
Gradul de popularitate a lui Biden a scăzut la 36% în iulie, cel mai scăzut nivel de când a devenit președinte, potrivit RT. Un sondaj Reuters/Ipsos l-a plasat luni la 39%, cu o zi înainte de alegerile intermediare.
Biden a fost ales președinte în 2020, învingându-l pe Donald Trump. Ratele de performanță ale lui Biden au fost afectate de rata ridicată a inflației și creșterea prețurilor la gaze, printre alte probleme.
De asemenea, unii republicani l-au criticat pe Biden pentru că a emis „cecuri în alb” pentru Ucraina pe fondul conflictului cu Rusia, îndemnându-l, în același timp, să se concentreze pe economia SUA și pe alte afaceri interne.
Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2022
Rusia
Rusia este încă deschisă negocierilor cu Ucraina – Zaharova
Fluxul de știri
0