Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: SUA amenință valorile tradiționale rusești

Putin - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2022
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret pentru a contracara „ideologia distructivă” răspândită de Washington.
Acțiunile SUA și ale altor „ţări neprietenoase” - precum și ale corporațiilor transnaționale, ONG-urilor și mijloacelor media – reprezintă o amenințare la adresa valorilor tradiționale rusești, a subliniat miercuri, într-un decret, președintele Vladimir Putin.
Documentul solicită conservarea și protejarea valorilor care ajută ţara să-și apere și să-și consolideze suveranitatea, apărând, în acelaşi timp, „oamenii din Rusia și dezvoltându-le potențialul uman”.
Valorile tradiționale înrădăcinate în experiența culturală și istorică a Rusiei au ajutat ţara să se lupte eficient cu noile provocări și amenințări, păstrându-și identitatea intactă, a menţionat decretul. Printre valorile menţionate, se numără demnitatea umană, drepturile omului, viața, patriotismul, idealurile morale, familia tradițională, memoria istorică, continuitatea generațiilor și unitatea tuturor popoarelor care trăiesc în Rusia.
Totodată, documentul menţionează că toate religiile majore – creștinismul, islamul, budismul și iudaismul – au avut un „impact profund” asupra dezvoltării valorilor Rusiei, care sunt împărtășite atât de oamenii religioşi, cât și de cei non-religioși.
Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2022
Internațional
UE gata de război economic cu...SUA
Noua politică a lui Putin urmăreşte „păstrarea și consolidarea valorilor tradiționale… de-a lungul generaţiilor”, precum și „combaterea răspândirii ideologiilor distructive”.
Printre ideologiile care sunt „străine oamenilor din Rusia”, documentul menţionează „cultul egoismului, impunității și amoralității”, „negarea patriotismului și a valorilor familiei” și propaganda LGBTQ+.
„Acțiunile organizațiilor extremiste și teroriste, anumite mijloace media, precum și acțiunile SUA și ale altor ţări neprietenoase și ale unor corporații transnaționale ... reprezintă o amenințare la adresa valorilor tradiționale”, afirmă documentul.
Potrivit decretului, această amenințare trebuie combătută prin politici adresate tinerilor, prin reforma educației și sprijinul pentru literatură, artă, film și a canalelor media care promovează valorile tradiționale. Decretul îndeamnă guvernul să lucreze cu societatea civilă, să păstreze memoria istorică a popoarelor din Rusia și să sprijine limba rusă, atât în țară, cât și în străinătate.
Fluxul de știri
0