Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk ”urecheat” de către progresiștii din Uniunea Europeană

© AP Photo / Hannibal HanschkeElon Musk
Elon Musk - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2022
Abonare
Progresiștii din Parlamentul European sunt panicați de schimbările de pe rețeaua Twitter și vor ca cenzura ideologică să revină în drepturi. De asta vor ”convocarea” lui Musk în fața Parlamentului European.
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Europarlamentarii din grupul Renew Europe (din care face parte și USR din România) au trimis o scrisoare președintelui Parlamentului European în care își exprimă îngrijorarea cu privire la evoluția Twitter după ce a fost preluată de multimiliardarul Elron Musk.
„Indiferent care sunt alegerile dlui Musk, deviza noastră va rămâne: continentul nostru, regulile noastre. Trebuie să ne asigurăm că Twitter va continua să acţioneze împotriva dezinformării şi a discursului de incitare la ură”, a postat pe Twitter preşedintele grupului, Stéphane Séjourné. Evident, prin dezinformare se înțelege tot ce nu este propagandă ideologică progresistă și prin ”incitare la ură”, orice critică la adresa ideologiilor impuse de Bruxelles.
Aceștia solicită audierea lui Musk în fața Parlamentului European. Grupul îi cere Robertei Metsola să-l invite pe Elon Musk pentru o audiere în Parlamentul European pentru a-i „reaminti obligaţiile care îi revin în virtutea legislaţiei UE şi a codului bunelor practici din 2022 în materie de dezinformare.
Aceștia nu sunt singuri. Comisarul european Thierry Breton l-a avertizat pe Elon Musk, după preluarea controlului reţelei sociale, că va trebui să respecte reglementarea europeană privind marile platforme care tocmai a fost adoptată.
Musk, omul cel mai bogat din lume, a preluat controlul Twitter pe 28 octombrie, după ce a cumpărat reţeaua socială cu 44 de miliarde de euro. El a dizolvat apoi consiliul de administraţie, i-a concediat pe şefi şi a disponibilizat aproximativ jumătate din cei 7.500 de salariaţi. Antreprenorul libertarian este adeptul unei viziuni a libertăţii de expresie absolute.
Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2022
Politică
Se pregătește Maia Sandu să schimbe Chișinăul cu Bucureștiul?
Fluxul de știri
0