Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații Partidului Șor continuă să boicoteze ședințele Parlamentului

parlament - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2022
Abonare
Încă o ședință de parlament fără prezența fracțiunii Partidului Șor.
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Fracțiunea Partidului Șor va boicota și astăzi ședința Parlamentului, în semn de protest față de regimul de la guvernare, în frunte cu Maia Sandu, care se fac vinovați de provocarea tuturor crizelor care afectează grav Republica Moldova.
"Timp de două luni, au loc proteste antiguvernamentale de amploare, la care participă zeci de mii de oameni, care cer un trai decent, tarife și prețuri normale. Manifestanții sunt, însă, ignorați de către înalții demnitari de stat. Mai mult, dreptul la întrunire, la libera exprimare și alte drepturi prevăzute în Constituție și tratate internaționale la care Moldova este parte sunt călcate în picioare de actualii guvernanți", se arată într-un comunicat emis de Partidul Șor.
Totodată, potrivit reprezentanților Șor, pe ordinea de zi ale ședințelor de Parlament nu se regăsesc proiecte de lege menite să îmbunătățească nivelul de trai al oamenilor.
"Nu se regăsesc nici proiectele privind lansarea unor programe de stat cu scopul de a-i sprijini pe vârstnici și persoanele cu venituri modeste, ca să scape de sărăcie, de modernizare a spitalelor, grădinițelor și școlilor. Pe agendă sunt incluse subiecte atemporale, care nu au nicio legătură cu situația gravă din țară și care nu aduc beneficii concrete pentru cetățeni", mai anunță Partidul Șor.
Astfel, deputații Partidului „ȘOR” susțin că nu vor să fie complicii acestor impostori la distrugerea țării și vor continua să fie cu ochii pe ei și să dea în vileag orice derapaj al ciumei galbene.
"Singura soluție de a salva Moldova de crize este dizolvarea acestui Parlament și organizarea alegerilor anticipate", se arată în comunicat.
Amintim că astăzi deputații se întrunesc într-o nouă ședință la ora10:00.
Partidul Șor - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2022
Politică
Președintele CUB: Partidul Șor ar putea câștiga la CEDO, dacă va fi scos în afara legii
Fluxul de știri
0