Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele CUB: Partidul Șor ar putea câștiga la CEDO, dacă va fi scos în afara legii

© Sputnik / Miroslav RotariPartidul Șor
Partidul Șor - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2022
Abonare
Președintele partidului CUB a explicat cum Partidul Șor ar putea reveni în politică, dacă autoritățile îl vor scoate în afara legii.
CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Partidul Șor ar putea obține câștig de cauză la CEDO dacă autoritățile din Republica Moldova va scoate această formațiune în afara legii. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu, în cadrul unei emisiuni de la RLIVE TV.
Potrivit lui Munteanu, CEDO recunoaște că partidele pot fi scoase în afara legii, doar dacă practică activități teroriste.
„Secția CEDO recunoaște că anumite partide pot fi închise doar în condițiile în care ele practic activități teroriste sau activități incompatibile cu statul de drept. Frauda și finanțarea ilegală este o infracțiune, dar nu este o activitate teroristă și atunci un pericol mare pe care eu îl văd în acest moment este să înaintez toate învinuirile, după care acest partid să câștige la CEDO un proces, un recurs contra statului și atunci ar avea legitimitate să revină în câmpul legal și eu cred că este un rezultat pe care noi nu l-a, nu ni l-am dorit”, a spus Munteanu.
Ieri, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că, Ministerul Justiției a pregătit o sesizare pe care urmează să o depună la Curtea Constituțională, prin care va solicita declararea neconstituționalității Partidului Șor, nu înainte ca această sesizare să fie examinată în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri de miercuri, 9 noiembrie.
Drept reacție, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, reprezentant al formațiunii, a declarat că „această acțiune denotă faptul că statul este uzurpat”.
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2022
Politică
Ministrul Justiției vrea să declare neconstituțional Partidul Șor
Fluxul de știri
0