Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus a comentat alegerile intermediare din SUA

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2022
Abonare
Ministerul rus de Externe: Alegerile din SUA au arătat că America este dezbinată serios.
CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Alegerile intermediare pentru Congresul SUA au arătat că America este „ dezbinată serios”, iar alegătorii nu au încredere în rezultatele alegerilor și le consideră fraudate, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
Marți, în SUA au avut loc alegeri intermediare pentru Congres. Liderul republicanilor în Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, și-a exprimat încrederea în revenirea Camerei sub controlul partidului său în urma alegerilor. Potrivit prognozei postului de televiziune NBC, reprezentanții Partidului Republican vor avea 220 de locuri în Camera Reprezentanților, democrații - 215 locuri.
”Votul de la alegerile intermediare pentru Congres a confirmat ceea ce era evident de mult timp: America este dezbinată, serios dezbinată”, a spus Zaharova în cadrul unui briefing.
Sistemul electoral arhaic al SUA, a adăugat ea, nu garantează legitimitatea procesului electoral, iar alegătorii nu au încredere în rezultatele alegerilor și le consideră fraudate, mai ales ținând cont de experiența alegerilor prezidențiale din SUA din 2020, care au fost legate de numeroase „istorii scandaloase”.
„Actuala luptă pentru controlul asupra puterii legislative este încă o manifestare a conflictului civil profund și a încălcării tuturor procedurilor democratice în perioada premergătoare luptei pentru Casa Albă în 2024”, a subliniat reprezentantul MAE rus.
Putin și Lukașenko, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2022
Rusia
Putin și Lukașenko au vorbit a telefon despre viitorul summit OTSC
Fluxul de știri
0