Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Lukașenko au vorbit a telefon despre viitorul summit OTSC

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaPutin și Lukașenko, imagine simbol
Putin și Lukașenko, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2022
Abonare
Peskov: Putin a vorbit la telefon cu Lukașenka cu o zi înainte, a discutat despre viitorul summit CSTO
CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a avut o convorbire telefonică cu omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko. Liderii au discutat despre viitorul summit al Organizație Tratatului de Securitate Colectivă, a declaratpurtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru RIA Novosti.
Întrebat de jurnaliști dacă conversația dintre președinții Federației Ruse și Belarusului a avut loc într-adevăr și dacă s-a discutat despre viitoarea întâlnire a liderilor țărilor OTSC, Peskov a răspuns afirmatiм- "Da".
Amintim că Organizația Tratatului de Securitate Colectivă este o alianță militară interguvernamentală care a fost semnată la 15 mai 1992. OTSC este formată din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan. Una dintre cele mai ample misiuni pe care le-a desfășurat blocul a avut loc în ianuarie, când au fost desfăşurate trupe în Kazahstan, pe fondul revoltelor în masă izbucnite în țară.
Совместное заседание СМИД, СМО и СБ ОДКБ в Астане - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2022
Rusia
Moscova – despre relațiile OTSC cu statele neprietene
Fluxul de știri
0