Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Canalele de Telegram ale Maiei Sandu și Andrei Spînu au fost sparte

CC BY 2.0 / Microsiervos / iOS 8 icons Whatsapp, Facebook Messenger, Telegram, Messages
 Whatsapp, Facebook Messenger, Telegram, Messages - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2022
Abonare
Canalele de Telegram ale președintelui țării și ministrului Infrastructurii au fost sparte.
CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Canalele de Telegram ale președintei țării, Maia Sandu, și a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, au fost astăzi sparte, în jurul orei 14:30.
După ce au fost sparte, pe cele două conturi ale oficialilor au fost publicate un conținut prin care se vorbește că ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, ar fi implicat în promovarea Veronicăi Dragalin la șefia Procuraturii Anticorupție. Cei care au spart contul ministrului Justiției au publicat 130 de chat-uri ale lui Litvinenco cu diferite persoane.
Ulterior, mesajul de pe canalul de telegram al Maiei Sandu a fost șters, iar instituția prezidențială confirmat că canalul oficial de telegram a fost spart.
„Instituția prezidențială anunță că a fost spart Canalul oficial de Telegram al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. La fel, infirmăm veridicitatea ultimelor postări”, scrie Președinția.
Însă, până la această oră, 16:00, mesajul de pe canalul de telegram al ministrului Spînu încă nu a fost șters.
În debutul ședinței de Guvern de astăzi, premierul Natalia Gavrilița a declarat că toate informațiile care au apărut pe canalul de telegram al Președintelui țării, Maia Sandu, și a vicepremierului Andrei Spînu, sunt false.
Prim-ministrul le-a cerut cetățenilor să fie atenți la informațiile pe care consumă și să nu se lase manipulați.
”Conturile unor oficiali au fost sparte. Este vorba de Președintele țării, Maia Sandu, și vicepremierul Andrei Spînu. Vă rog, dle Țurcanu, să ne asigurăm că folosim în siguranță tehnologiile informaționale. În mesajele false, care au apărut pe conturile de Telegram este vizat ministrul Sergiu Litvinenco, care vine la ședința de Guvern de azi cu sesizarea la CC pentru a scoate partidul ”ȘOR” în afara legii. Interesant ce falsuri și minciuni vor ieși acum, când lupta cu hoții aduce rezultate. Cer cetățenilor țării să fie atenți cu informațiile pe care le consumă. Vedem că aceste tehnologii pot duce la mesaje false, conturi sparte”, a declarat Gavrilița.
Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2022
Politică
Se pregătește Maia Sandu să schimbe Chișinăul cu Bucureștiul?
Fluxul de știri
0