Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Protestatarii dintr-o țară NATO cer încetarea livrărilor de arme către Kiev

© AFP 2024 / TIZIANA FABIProteste la Roma
Proteste la Roma - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2022
Abonare
Mulțimi de oameni au inundat sâmbătă străzile Romei pentru a cere pace în Ucraina şi încetarea livrării de arme către Kiev.
CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Demonstranții au cerut guvernului italian să nu mai furnizeze arme Kievului și, în schimb, să se angajeze într-un dialog diplomatic cu Rusia.
La miting au participat zeci de mii de oameni, inclusiv membri ai sindicatelor și unor asociații catolice, studenți și o varietate de alți activiști.
Protestatarii au purtat steaguri curcubeu pe care erau scrise cuvintele „pace” și „non-violență”. Alte sloganuri rostite în timpul demonstrației au fost „Jos armele, sus salariile”, „Ajunge cu livrarea de arme în Ucraina” și „Nu vrem război. Fără arme, fără sancțiuni. Unde este diplomația?”
Fostul prim-ministru al Italiei și liderul partidului Cinci Stele, Giuseppe Conte, care a participat la miting, a pus sub semnul întrebării abordarea guvernului, care a depus recent jurământul în ceea ce privește soluționarea conflictului în țara est-europeană.
„Ucraina este acum pe deplin înarmată – avem nevoie de un progres către încetarea focului și negocieri de pace”, iar „strategia actuală duce doar la escaladare”, a subliniat Conte, citat de RT.
Un manifestant a fost citat de Financial Times spunând: „Sunt total împotriva trimiterii de noi arme în Ucraina. Astăzi oamenii vor pace cu armele. Este de neconceput! Ucraina are dreptul să se apere, dar avem nevoie de mai multă inițiativă din partea ONU pentru pace.”
Un alt protestatar a spus că „trimiterea de arme nu ajută la oprirea unui război, armele ajută la alimentarea unui război”.
Неформальный саммит ЕС в Чехии - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2022
Internațional
Șefa CE va prezenta un plan de ajutor pentru Ucraina de 18 miliarde de euro
Fluxul de știri
0