Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șefa CE va prezenta un plan de ajutor pentru Ucraina de 18 miliarde de euro

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaНеформальный саммит ЕС в Чехии
Неформальный саммит ЕС в Чехии - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2022
Abonare
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va prezenta săptămâna viitoare un plan de ajutor pentru Ucraina pentru 18 miliarde de euro
Șefa Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a anunțat, într-o conversație telefonică cu Vladimir Zelenski, că săptămâna viitoare va prezenta un plan de sprijin financiar pentru Ucraina în 2023, a cărui sumă ar urma să ajungă la 18 miliarde de euro.
„Von der Leyen l-a informat pe Zelenski că săptămâna aceasta va prezenta un pachet financiar semnificativ, care va ajunge la 1,5 miliarde de euro pe lună, suma totală urmând să fie de până la 18 miliarde, ceea ce va contribui în mare măsură la acoperirea nevoilor financiare ale Ucrainei în 2023”, se menționează în comunicatul Comisiei.
Se adaugă că acest sprijin sub formă de împrumuturi preferențiale pe termen lung cu acoperire a dobânzii va ajuta și Ucraina să realizeze reforme pe calea spre aderarea la UE.
Bruxelles se așteaptă ca și alți donatori internaționali ai Ucrainei să ofere asistență comparabilă Kievului.
Fluxul de știri
0