Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: Consilierul pentru securitate națională al lui Biden discută cu Kremlinul

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2022
Abonare
WSJ: Consilierul pentru securitate națională al lui Biden, Sullivan, poartă negocieri cu Ușakov și Patrușev.
BUCUREȘTI, 7 nov – Sputnik. În ultimele luni consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a avut discuții private cu consilierul prezidențial rus pentru afaceri externe Yuri Ușakov și cu secretarul Consiliului de Securitate rus Nikolai Patrușev, relatează Wall Street Journal, citând propriile sale surse, potrivit RIA Novosti.
Potrivit publicației, obiectivul negocierilor este prevenirea unei escaladări a conflictului din Ucraina, inclusiv pe fundalul discuțiilor privind riscul utilizării armelor nucleare. Părțile se străduie să mențină deschise canalele de comunicare. În același timp e făcută precizarea că soluționarea conflictului nu figurează printre scopurile negocierilor.
Sursele citate de Wall Street Journal menționează că dorința lui Sullivan de a păstra contacte cu Rusia nu este salutată de prea mulți politicieni americani de rang înalt. Mulți dintre ei nu consideră o astfel de interacțiune productivă în condițiile actuale.
În materialul citat se mai spune că Sullivan ar fi cerut Kievului să trimită un semnal clar de disponibilitate pentru rezolvarea conflictului cu Rusia.
Proteste la Roma - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2022
Internațional
Protestatarii dintr-o țară NATO cer încetarea livrărilor de arme către Kiev
Fluxul de știri
0