Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mai mulți oficiali europeni de rang înalt vin în această săptămână la Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaFlagurile Republicii Moldova și Uniunii Europene
Flagurile Republicii Moldova și Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2022
Abonare
În această săprămână, la Chișinău urmează să vină preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, și un grup de deputați spanioli.
CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va întreprinde o vizită în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de însuși preşedintele CE pe contul său de Twitter.
Ursula von der Leyen a anunțat că urmează să se întâlnească cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru a discuta anumite aspecte legate de situaţia energetică din țara noastră.
„Lucrăm la un sprijin suplimentar pentru a ajuta Moldova să facă faţă nevoilor sale imediate de gaz şi energie electrică. Aştept cu nerăbdare să mă întâlnesc cu Maia Sandu atunci când voi vizita Moldova, la mijlocul săptămânii”, a scris Ursula von der Leyen.
Tot în această săptămână, mai exact vineri, 11 noiembrie, la Chișinău vine președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care de asemenea va avea o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după care vor susține o conferință de presă comună.
La fel, Metsola va avea un discurs în cadrul ședinței plenare a Parlamentului Moldovei. Președintele Parlamentului European se va mai întâlni cu speaker-ul moldovean Igor Grosu, dar și cu premierul Natalia Gavrilița.
Tot în aceste zile, în Republica Moldova efectuează o vizită un grup de deputați din Spania. Deputații spanioli vor avea întrevederi cu conducerea țării – șefa statului Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și premierul Natalia Gavrilița.
Agenda vizitei mai include întrevederi cu președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și cu membrii comisiei. De asemenea, oficialii spanioli se vor întâlni cu președintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Regatul Spaniei, Veronica Roșca, și cu membrii grupului de prietenie.
Delegația Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Congresului Deputaților Regatului Spaniei va mai vizita și un Centru de plasament temporar pentru refugiații ucraineni și se va întâlni cu reprezentanții ONG-urilor umanitare spaniole.
Неформальный саммит ЕС в Чехии - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2022
Internațional
Șefa CE va prezenta un plan de ajutor pentru Ucraina de 18 miliarde de euro
Fluxul de știri
0