Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasada Rusiei se arată revoltată de actele de vandalism comise asupra unor monumente

© Sputnik / Rodion ProcaAmbasada Federației Ruse în Moldova
Ambasada Federației Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasada Rusiei la Chișinău și Consiliul Coordonator al Compatrioților Ruși au condamnat ferm actele de vandalism împotriva monumentelor militare din Moldova.
CHIŞINĂU, 7 noiembrie - Sputnik. Ambasada Rusiei în Moldova a cerut autorităților țării să-i identifice pe autorii actelor de profanare a complexelor memoriale de pe teritoriul republicii și să-i aducă în fața justiției, se arată într-un comunicat dat publicității luni.
„Actele barbare de vandalism împotriva complexelor memoriale din Republica Moldova au depășit toate limitele bunului simț. Fiind o confirmare directă a profanării memoriei strămoșilor noștri, care și-au lăsat amprenta și în istoria Moldovei, monumentul lui Grigori Potemkin de lângă satul Rădenii Vechi, precum și monumentul „Mama îndurerată” din orașul Edineț” – citim din comunicatul misiunii diplomatice ruse.
În comunicat se mai spune că „imaginea svasticii și a altor simboluri ale fascismului este un alt exemplu de tentativă de accelerare a rusofobiei și de a glorifica sentimentele revanșiste din țară”.
Ambasada rusă consideră aceste acte extremiste de blasfemie ca fiind absolut inacceptabile.
„Susținem forțele sănătoase ale societății moldovenești, care sunt pentru conservarea urgentă a „memoriei moștenite” a relațiilor ruso-moldovenești și a prevenirii rescrierii criminale a istoriei. Vă reamintim că profanarea structurilor memoriale sau a obiectelor care perpetuează memoria celor care au murit în apărarea Patriei este o infracțiune conform legii ruse”, este un alt citat din același comunicat.
Flagurile Republicii Moldova și Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2022
Politică
Mai mulți oficiali europeni de rang înalt vin în această săptămână la Chișinău
Fluxul de știri
0