Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Raport al parlamentarilor republicani: FBI-ul este „putred în interior”

© AP Photo / David GoldmanАгент ФБР у церкви в Чарльстоне, где произошла стрельба
Агент ФБР у церкви в Чарльстоне, где произошла стрельба - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția FBI a fost politizată, ducând la coruperea celei mai importante entităţi de aplicare a legii din America, arată un raport GOP.
BUCUREŞTI, 6 nov – Sputnik. America nu mai este o țară în care cetățenilor să li se facă în mod egal dreptate în conformitate cu legea, așa cum este garantat de Constituția lor, întrucât cea mai importantă agenție de aplicare a legii din ţară a fost coruptă de conducerea politizată, o agendă „woke, de stânga” fiind impusă de sus, susţin parlamentarii republicani într-un raport.
Afirmațiile fac parte dintr-un raport de 1.050 de pagini publicat vineri de către membrii republicani ai Comitetului judiciar al Camerei Reprezentanţilor. Raportul, care s-a bazat pe informațiile colectate de la 14 denunțători FBI care au scos la iveală un model de conduită incorectă, a susținut că agenția este „putredă în centrul ei”.
„Pur și simplu, problema - putregaiul din cadrul FBI – se instalează şi vine de la Washington. FBI și agenția sa mamă, Departamentul de Justiție, au devenit instituții politice”, se arată în raport, citat de RT.
Raportul detaliază abuzuri precum un parteneriat secret în care FBI primește informații private despre utilizatorii conservatori ai Facebook, fără a cere consimțământul lor şi fără a urma procesele legale care ar fi în mod normal necesare pentru a ajunge la aceste date.
De asemenea, denunțătorii au susținut că FBI a ignorat zeci de atacuri împotriva grupurilor anti-avort, iar părinții care au vorbit la ședințele consiliilor școlare împotriva politicilor controversate au fost vizați de anchetatori ca fiind presupuși teroriști.
În același timp, fostul oficial al FBI Timothy Thibault „a închis” o investigaţie cu privire la afacerile din străinătate ale fiului președintelui Joe Biden, Hunter Biden, și a încercat să împiedice redeschiderea cazului. Thibault și-a afișat în mod deschis partizanatul politic în postările de pe reţelele de socializare în care era menţionat titlul său oficial.
„America nu este America dacă avem un Departament de Justiție care tratează oamenii în mod diferit în aplicarea legii. Trebuie să aibă loc un tratament egal în faţa legii. Acest lucru nu se întâmplă și știm asta pentru că 14 agenți FBI curajoși au dezvăluit exact ce se întâmplă”, a declarat vineri reprezentantul Jim Jordan, membrul al Comitetului judiciar al Camerei.
Totodată, raportul a acuzat FBI-ul că a umflat statisticile cu privire la extremismul intern pentru a alimenta o narațiune promovată de administrația președintelui Joe Biden. Angajații FBI care au viziuni conservatoare sunt eliminaţi din agenție, mai susţine raportul.
Republicanii susţin în raport că FBI a fost afectat de o „cultură sistemică a lipsei de răspundere”, precum și de „corupție, manipulare și abuz răspândit”.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2022
Editoriale
Revizorii Pentagonului în Ucraina: Adio, arme!
Fluxul de știri
0