Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Patriarhul Kiril: Țările occidentale încearcă să anuleze cultura rusă

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaPatriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii
Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Patriarhul Kiril a acuzat Occidentul de agresiune spirituală împotriva Rusiei.
CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Țările occidentale întreprind încercări de „anulare” a culturii ruse, această agresiune spirituală împotriva Rusiei nu este nouă, a declarat Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii în ziua Icoanei Kazanului Maicii Domnului.

„Cultura rusă a depășit de mult granițele naționale, devenind o parte integrantă a moștenirii comune a întregii omeniri. Din păcate, astăzi asistăm la încercări distructive făcute de o serie de țări occidentale de a interzice sau exclude cultura rusă de pe ordinea de zi, din vina căreia, după criticii occidentali, constă tocmai în tradiționalism, în abordarea calităților fundamentale ale sufletului uman, în disponibilitatea de a afirma adevărul lui Dumnezeu, frumusețea și puterea creștinismului. Agresiunea spirituală și culturală împotriva țării noastre nu este deloc nouă și, poate, originile lor ar trebui căutate în varietatea noastră spirituală și culturală”, a spus patriarhul, adresându-se credincioșilor după o slujbă la schitul Sfântului Prinț Drept-Credincios Alexander Nevski, de lângă Peredelkino”, a declarat patriarhul Kiril, potrivit serviciului de presă patriarhal, care este citat de RIA Novosti.

Ziua Unității Naționale este sărbătorită în Rusia pe 4 noiembrie. Sărbătoarea a fost instituită în 2004 în memoria evenimentelor din 1612, când armata populară condusă de Minin și Pojarski a eliberat Moscova de invadatorii polonezi. În această zi, Biserica Ortodoxă Rusă sărbătorește ziua memorabilă a Icoanei Kazan a Maicii Domnului.
De Ziua Unității Naționale, președintele rus Vladimir Putin a depus flori la monumentul lui Kuzma Minin și Dmitri Pojarski din Piața Roșie din Moscova, care a fost deschis după restaurare. - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2022
Rusia
Președintele Rusiei a depus flori la monumentul lui Minin și Pojarski
Fluxul de știri
0