Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Președintele Rusiei a depus flori la monumentul lui Minin și Pojarski

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaDe Ziua Unității Naționale, președintele rus Vladimir Putin a depus flori la monumentul lui Kuzma Minin și Dmitri Pojarski din Piața Roșie din Moscova, care a fost deschis după restaurare.
De Ziua Unității Naționale, președintele rus Vladimir Putin a depus flori la monumentul lui Kuzma Minin și Dmitri Pojarski din Piața Roșie din Moscova, care a fost deschis după restaurare. - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2022
Abonare
De Ziua Unității Naționale, președintele Rusiei a depus flori la monumentul lui Minin și Pojarski.
CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. De Ziua Unității Naționale, președintele rus Vladimir Putin, împreună cu reprezentanți ai asociațiilor obștești, ai organizațiilor de tineret și de voluntari, au depus flori la monumentul lui Kuzma Minin și Dmitri Pojarski din Piața Roșie din Moscova, care a fost deschis după restaurare, transmite serviciul de presă al Kremlinului.
Restaurarea monumentului a început în 2021 și a fost finalizată în această săptămână. Vladimir Putin a vizitat monumentul renovat și și-a împărtășit impresiile cu participanții la ceremonie.
În Rusia, 4 noiembrie este o sărbătoare de stat - Ziua Unității Naționale. A fost înființat în memoria evenimentelor din 1612, când armata populară condusă de Kuzma (Kozma) Minin și Dmitri Pojarski a eliberat Moscova de invadatorii polonezi.
Sărbătoarea este marcată anual din 2005. A fost înființată în Rusia prin legea federală „Cu privire la amendamentele la articolul 1 din Legea federală „În zilele gloriei militare (Zilele Victoriei) a Rusiei” din 29 decembrie 2004 (după modificările aduse la 21 iulie 2005, legea a devenit cunoscută drept „În Zilele de glorie militară și de date memorabile în Rusia).
Fluxul de știri
0