Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Francezii mai trimit și niște avioane de război în România

© AFP 2024 / Fabrice CoffriniAvioanele de vânătoare McDonnell Douglas F/A-18 Hornet
Avioanele de vânătoare  McDonnell Douglas F/A-18 Hornet  - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2022
Abonare
Ministrul forțelor armate din Franța, Sebastien Lecornu, l-a informat pe premierul Nicolae Ciucă că Franța a decis dislocarea unei escadrile de avioane de vânătoare RAFALE în România.
BUCUREȘTI, 4 nov - Sputnik. Prezent în România pentru a vizita trupele franceze staționate la baza militară din Cincu, Brașov, ministrul francez al forțelor armate, Sebastien Lecornu, a avut întâlniri și cu președintele Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă, precum și cu omologul său, Angel Tilvăr.
După ce a fost informat cu privire la intenția franceză, de a suplimenta prezența militară străină, premierul român a luat act. De asemenea, Ciucă i-a mulțumit ministrului francez pentru decizia de a deplasa capabilități militare în țara noastră, constând în militari și tehnică de luptă, inclusiv blindate de infanterie, tancuri și sistemul anti-aerian MAMBA.
Avioanele RAFALE ar urma să fie folosite în operațiuni de poliție aeriană, alături de aeronave americane, spaniole și românești.
Totodată, au fost analizate consecințele asupra securității militare, energetice, alimentare, care au generat instabilitate statelor din regiune, în primul rând, Republicii Moldova. Cei doi oficiali și-au exprimat preocuparea pentru tulburările sociale și politice gestionate de Guvernul proeuropean de la Chișinău și au manifestat susținerea pentru Republica Moldova.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2022
Editoriale
Revizorii Pentagonului în Ucraina: Adio, arme!
Fluxul de știri
0