Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Se cere audierea ministrului Finanțelor și a Guvernatorului BNM

Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
PSRM cere audierea ministrului Finanțelor și a Guvernatorului BNM.
CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputatul socialist Petru Burduja a solicitat audierea ministrului Finanțelor, Dumitru Budeanschi și a Guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu.
Burduja a cerut explicații de la ministerul Finanțelor de ce la 1 noiembrie își asumă să angajeze niște credite exorbitante de circa 1,3 mld. lei la niște dobânzi destul de agresive de 22%, în condițiile unei inflații de circa 34% și creșterii veniturilor la bugetul de stat de circa 21%.
Burduja a mai solicitat explicații care vor fi acțiunile ulterioare a ministerului, deoarece cetățenii vor trebui să întoarcă acești bani din buzunarele proprii. ”În felul acesta înțelegem că pe acest fon există lipsa acelor finanțări externe promise”, a subliniat Burduja.
De asemenea, a fost solicitată audierea Guvernatorului BNM, Octavian Armașu pentru a explica menținerea de către BNM a majorărilor ratei de bază care este aplicată la principalele operațiuni bancare ceea ce creează costuri enorme pentru creditele solicitate de către agenții economici și persoanele fizice.
Totodată, Petru Burduja a amintit că în luna martie fracțiunea BCS a înregistrat o Hotărâre de acordare a votului de neîncredere Guvernatorului BNM în legătură cu ineficiența activității desfășurate.
Propunerea socialiștilor nu a fost susținută de către majoritatea parlamentară.
Criza energetică va dura nu doar o iarnă ci cinci ierni - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2022
Podcasturi
Lisnevschi: "Criza energetică va dura nu doar o iarnă, ci cinci ierni"
Fluxul de știri
0