Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Lisnevschi: "Criza energetică va dura nu doar o iarnă, ci cinci ierni"

"Criza energetică va dura nu doar o iarnă ci cinci ierni"
Abonare
Ian Lisnevschi: "Cei care spun că trebuie să rezistăm o iarnă ne duc în eroare. Este vorba de minim cinci ierni. Criza energetică globală se va răsfrânge asupra Republicii Moldova cu mult mai mult. Suntem gata să înghețăm cinci ani?"
Expertul economic Ian Lisnevschi a declarat pentru Agenția Sputnik Moldova că cetățenii ar trebui să fie pregătiți de o criză de durată ca urmare a crize energetice globale care va afecta atât UE cât și țara noastră. Scumpirile nu vor încetini, iar sursele alternative reale deocamdată nu există.

"Noi auzim despre faptul că ar trebui să rezistăm această iarnă de fapt e vorba de cinci ierni. Criza energetică globală afectează state ca Germania, Italia, Franța. Alternative nu există. Dacă nu se va schimba nimic, multe întreprinderi vor pleca spre UE sau state din Asia. E clar că o dată cu ei vor migra și oamenii. Republica Moldova riscă să numai există ca și stat", a spus Lisnevschi.

Expertul a lăsat să se înțeleagă că Republica Moldova nu are cum să acumuleze rezervele necesare de gaze naturale și nici să înlocuiască energia electrică din alte surse, state cum ar fi Marea Britanie sau SUA fac un joc geopolitic în interesul propriu încercând să devină surse alternative pentru multe alte țări.
Fluxul de știri
0