Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Republica Moldova a importat gaze naturale în sistem revers

© AP Photo / Aurel Obrejaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2022
Abonare
Țara noastră a importat gaze naturale în sistem revers, dinspre Vest spre Est.
CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, a anunţat astăzi că, în premieră, Republica Moldova a importat gaze naturale în sistem revers, dinspre Vest spre Est.
„Miercuri, Energocom a procurat 5,6 milioane de metri cubi de gaze naturale, care au fost transferate prin punctul de livrare Budnice din Slovacia, la frontieră cu Ucraina. Acestea completează stocurile de rezervă pe care le face Energocom pentru a asigura Republica Moldova cu necesarul de gaze naturale pentru această iarnă și contribuie la independență energetică a țării noastre”, a relevat oficialul.
Potrivit lui Spînu, stocurile actuale de gaze naturale, efectuate de Energocom, au ajuns pentru moment la 157 milioane m3.
„Ceea ce la prima vederea părea că ne va distruge, iată că ne face mai puternici. Așa cum am promis, solidari, cu efort de economisire, vom trece cu bine această iarnă, vom ieși din sezonul rece cu capul sus, mai puternici și independenți energetic”, a rezumat Andrei Spînu.
Primăria municipiului Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2022
Politică
Andrei Spînu îl dă în judecată pe Ion Ceban: Va fi obligat să măture Primăria timp de 1 an
Fluxul de știri
0