Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrei Spînu îl dă în judecată pe Ion Ceban: Va fi obligat să măture Primăria timp de 1 an

© Sputnik / OsmatescoPrimăria municipiului Chișinău
Primăria municipiului Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2022
Abonare
Andrei Spînu anunță că îl dă în judecată pe Ion Ceban pentru declarații false.
CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, îl va acționa în judecată pe edilul Capitalei, Ion Ceban. Anunțul a fost făcut în contextul declarațiilor publice ale primarului, în cadrul unei emisiuni televizate, în care i-a acuzat pe Andrei Spînu și Vadim Ceban de o înțelegere pretins ilegală ce ar sta în spatele contractului cu Gazprom.
Potrivit lui Spînu, acesta îl va acționa în judecată pentru ,,minciunile grave spuse deliberat, cu intenția de a destabiliza situația în țară”.

,,Cererea de chemare în judecată se pregătește deja, iar Primarul va fi obligat să măture Primăria timp de 1 an după pierderea procesului. Va face astfel, în sfârșit, un lucru bun pentru oraș, fără ca asta să aibă un interes politic ascuns.” a scris Spînu.

Aseară, primarul General al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că are mai multe dovezi compromițătoare la adresa guvernării PAS. Ceban a spus că actuala guvernare ar fi admis mai multe ilegalități care într-un final ar duce la delapidarea a unor sume fabuloase pe care le achită cetățenii Republicii Moldova.
„Apropo, gazul a scăzut acum la 800 de dolari, de ce nu a scăzut și prețul de la 29 de lei?! Eu vreau să vă spun acum în premieră, că domnul Spînu cu domnul Ceban (n.r. Vadim Ceban – director S.A. Moldovagaz) și cu mai mulți factori de decizie de la Gazprom au înțelegere. Și mai mult decât atât, mă fură pe mine și pe dumneavoastră și pe toți locuitorii Municipiului, și nu doar.” a declarat Ion Ceban.
Лампочка - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2022
Politică
Energia electrică s-a scumpit din nou: Cât vor achita consumatorii casnici
Fluxul de știri
0