Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Gospodăriile din Marea Britanie se vor confrunta cu o iarnă „foarte, foarte grea”

CC0 / Pixabay / Free-Photos / British Parliament
British Parliament - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2022
Abonare
Britanicii vor trebui să plătească de două ori mai mult pentru energie în următoarele luni, a avertizat compania britanică de utilităţi National Grid.
Multe gospodării britanice vor face mari eforturi să îşi plătească facturile de energie în această iarnă, iar costurile facturilor care ar putea fi duble faţă de cele obişnuite, în ciuda unui plafon de preț impus de guvern, a avertizat CEO-ul companiei de utilităţi National Grid, John Pettigrew.
Într-un interviu pentru The Financial Times, el a spus că nu îşi face „iluzii” și că britanicii vor avea o iarnă „foarte, foarte grea financiar”.
„Chiar și cu plafonul de preț [finanțat de contribuabil], aceasta este o dublare a preţurilor pe care oamenii obişnuiau să le plătească la facturile lor de energie. Prin urmare, în mod inevitabil, vor fi oameni care vor avea dificultăţi”, a spus Pettigrew.
Guvernul britanic a plafonat costul unitar al energiei până în aprilie, ceea ce înseamnă că o gospodărie ar plăti în medie aproximativ 2.500 de lire sterline într-un an. Dar iarna trecută suma echivalentă a fost de 1.277 lire sterline (1.474 dolari). Fiecare gospodărie va primi, de asemenea, o reducere de 400 de lire sterline la facturile de utilități cu plăți suplimentare testate pe baza mijloacelor, prin intermediul prestațiilor de securitate socială. Cu toate acestea, suma tot nu va putea să compenseze diferența, având în vedere creșterea prețurilor la energie.
Pettigrew a declarat că National Grid lucrează la o serie de planuri de urgență pentru a proteja Marea Britanie în cazul unei deficiențe de energie în Europa.
Anterior, șeful operatorului de rețea a avertizat că țara ar putea fi afectată de întreruperi de curent în serile „cu adevărat reci” din această iarnă. El a spus că aceste întreruperi s-ar putea întâmpla în timpul „celor mai întunecate seri din ianuarie și februarie”, probabil între 16:00 și 19:00.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2022
Politică
Deconectarea de la sursa de gaze, căldură și electricitate ar putea fi interzisă
Fluxul de știri
0