Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova, despre agresiunea informațională împotriva Rusiei

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentantul MAE rus Zaharova: Rusia s-a confruntat cu atacuri informaționale și agresiune.
CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a relatat despre agresiunea informațională cu care se confruntă Rusia în ultima perioadă.
„Acesta nu este o influențare, acesta este un atac, o agresiune reală, care constă dintr-un șir de componente, și nu sunt nici pe departe doar falsuri, dezinformare, neprietenii noștri au trecut deja la utilizarea influențării informațional-psihologice, când sunt folosite tehnologii mixte, hibride, combinația între utilizarea tehnologiilor moderne de informare și comunicare și a datelor personale, falsurilor, toate împreună", le-a spus ea jurnaliștilor în culoarele Forumului Media al țărilor CSI „Dezvoltarea mediilor de informare într-o lume în schimbare”, în cadrul grupului media ”Rossia Segodnia”.
Potrivit acesteia, astăzi metodele războaielor informaționale au devenit „mult mai sofisticate”, acestea sunt deja „metode informațional-psihologice”.
„La noi în țară s-au ciocnit cu asta oamenii simpli, nu doar cei care sunt implicați în politică, oamenii de stat, jurnaliștii, dar acum, din păcate, acest lucru vine în fiecare casă, iar cel mai interesant lucru, așa cum se dovedește acum, multe dintre cele cu ce s-a confruntat în țara noastră în ultimii ani - apeluri de pe conturi inexistente care au fost atribuite serviciilor bancare, utilizarea datelor personale în timpul convorbirii, scheme frauduloase - toate acestea, după cum se dovedește acum, cu mult înainte de februarie 2022 erau practicate de pe teritoriul Ucrainei sau cu folosirea cetățenilor acestei țări, care locuiau inclusiv peste hotare”, a explicat ea, menționând că „toate acestea atingeau proporții fără precedent”.
Organizatorul Forumului este grupul media ”Rossia Segodnia”, cu susținerea Ministerului Dezvoltării Digitale, Comunicațiilor și Mass-media al Federației Ruse.
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2022
Rusia
Putin și Erdogan au discutat despre acordul cu cereale
Fluxul de știri
0