Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Erdogan au discutat despre acordul cu cereale

© POOL / Accesați arhiva multimediaRecep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2022
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și omologul său turc, Recep Tayyip Erdoğan, au discutat prin telefon despre situația privind acordul cu cereale.
CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Vladimir Putin a discutat la telefon cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan situația privind acordul cu cereale, a anunțat cancelaria liderului turc, care este citată de RIA Novosti.
Au fost discutate chestiuni regionale, părțile au acordat o atenție deosebită ultimelor evenimente ale operațiunii militare speciale din Ucraina.
Președintele turc a subliniat că țara sa va continua să promoveze inițiative pentru rezolvarea problemelor legate de tranzacția cu cereale. El și-a exprimat, de asemenea, încrederea că se poate ajunge la un compromis în această problemă.
„Președintele Erdogan a spus că rezolvarea crizei cerealelor printr-o abordare constructivă ar încuraja luarea de măsuri pentru a reveni la negocieri (între Moscova și Kiev)”, se arată în comunicatul de presă al administrației președitelui turc.
Erdoğan i-a mulțumit și lui Putin pentru aprecierile care acesta le-a făcut despre el la întâlnirea clubului internațional de discuții Valdai.
Sâmbăta trecută, Ministerul rus de Externe a anunțat că acordul cu privire la tranzacțiile cu alimentele a fost suspendată pe un termen nelimitat.
Externele de la Moscova au explicat că pe 29 octombrie, trupele ucrainene, sub acoperirea unui coridor umanitar creat pentru exportul de cereale, au lansat atacuri masive asupra navelor și infrastructurii Flotei Mării Negre din Sevastopol.
Pachetul acordurilor privind exportul cerealelor constă în două documente semnate de reprezentanții Rusiei, Ucrainei, Turciei și ONU pe 22 iulie, la Istanbul.
Primul memorandum se referă la angajamentul ONU de a elimina restricțiile la exportul de îngrășăminte și produse agricole rusești pe piețele mondiale. Al doilea definește algoritmul pentru exportul cerealelor ucrainene din porturile din Marea Neagră.
Fluxul de știri
0