Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un fost deputat al PDM a fost reținut la intrarea în țară

© Sputnik / Mihai CarausVama
Vama  - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2022
Abonare
Fostul deputat Vladimir Andronachi, anunțat în căutare de Interpol, a fost reținut la intrarea în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că în dimineața zilei de miercuri, 2 noiembrie, oamenii legii l-au reținut pe fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, la intrarea în Republica Moldova.
„Astăzi dimineață, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei Criva- Mamalîga a fost reținut Vladimir Andronachi. Acesta a fost condus la Procuratura Anticorupție”, scrie IGP.
Ulterior, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție după reținerea lui Andronachi. Potrivit lui, fostul parlamentar ar urma să ajungă în detenție preventivă.
„O zi care începe cât se poate de bine – Poliția Republicii Moldova anunță că fostul parlamentar Vladimir Andronachi a fost reținut de autoritățile moldovenești la intrarea în Republica Moldova din partea Ucrainei. Având în vedere că în privința sa este aplicată măsura preventivă arestul preventiv, acesta urmează să ajungă în detenție preventivă. Unul câte unul, toți fugarii față de care există bunuieli că au săvârșit acte ilegale, urmează a fi pedepsiți așa cum prevede legea”, a scris Sergiu Litvinenco.
Amintim că Andronachi a fugit din Republica Moldova anul trecut și a fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol. Numele ex-deputatului PartiduluI Democrat din Moldova este divizat în mai multe dosare de rezonanță (Metalferos, frauda bancară, Consulatul Republicii Moldova la Odesa).
Interpol - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2022
Politică
Vladimir Andronachi, anunțat în căutare internațională pentru arest și extrădare
Fluxul de știri
0