Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Andronachi, anunțat în căutare internațională pentru arest și extrădare

© Sputnik / Aleksey NikolskyiInterpol
Interpol - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2022
Abonare
Vladimir Andronachi, un apropiat al fostului lider al partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, a fost dat în căutare internațională.
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Vladimir Andronachi, un apropiat al fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol.
Astăzi, acesta a devenit vizibil în baza de date a persoanelor căutate internațional a OIPC Interpol, anunță Poliția Republicii Moldova. Acesta figurează în căutare pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare.
„Menționăm că, la 23 septembrie 2021, Direcția Cooperare Polițienească Internațională a IGP, în baza solicitării Centrului Național Anticorupție, a transmis în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol, solicitarea de a-l anunța în căutare internațională pentru arest și extrădare pe Andronachi Vladimir, conform mandatului judecătoresc din 21 septembrie 2021, emis de judecătoria Ciocana municipiul Chișinău”, anunță Poliția Republicii Moldova.
Vladimir Andronachi era unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Vladimir Plahotniuc. Acesta era responsabil de schemele din energie sau de la Metalferos.
Amintim, pe cinci iulie magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au eliberat mandat de arest în contumacie, pentru 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc în cadrul dosarului penal „MetalFeros".
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Politică
Ultima oră: Un nou mandat de arest pe numele lui Plahotniuc
Fluxul de știri
0