Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Detalii despre reținerea fostului deputat PDM: Ce spune procurorul șef al PA

© Sputnik / Rodion ProcaVeronica Dragalin și Octavian Iachimovschi
Veronica Dragalin și Octavian Iachimovschi - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2022
Abonare
Vladimir Andronache a fost declarat indezirabil și expulzat din Ucraina.
CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Fostul deputatul Vladimir Andronachi, reținut în aceasă dimineață la punctul de trecere a frontierei “Criva-Mamalîga”, a fost escortat la Chișinău unde va fi pus oficial sub acuzare și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.
Veronica Dragalin, procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, a menționat azi într-un briefing că fostul legiuitor a fost reținut după ce autoritățile din Ucraina l-au declarat persoană indezirabilă, el fiind anunțat în căutare de Interpol. Acesta a fost expulzat din statul vecin fiind asociat cu imaginea fostului lider PDM, anunțat pe lista SUA.
„Autoritățile din Ucraina l-au declarat o persoană indezirabilă și l-au expulzat de pe teritoriul său. Inspectoratul General al Poliției l-au arestat la intrarea în Republica Moldova”, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție.
Conform procurorilor, fostul ales al poporului este învinuit de escrocherie în proporții mari și de spălare de bani, în două mari dosare numite generic “frauda bancară” și Metalferos”.
„Vladimir Andronache a fost transferat la sediul CNA de la Chișinău. Aici ii vom aduce ordonanța de punere sub învinuite. Deci va fi pus oficial sub acuzare. Apoi va fi excortat la judecătorul de instrucție care-i va aduce la cunoștință mandatul de arest. Începînd cu ziua de astăzi, curge termenul de 30 de zile de arest al domnului Andronache. Totuși, bănuitul se bucură de prezumția nevinovăției”, a anunțat Octavian Iachimovschi, procuror anticorupție.
Amintim că în această dimineață, oamenii legii l-au reținut pe fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, la intrarea în Republica Moldova.
„Astăzi dimineață, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei Criva- Mamalîga a fost reținut Vladimir Andronachi. Acesta a fost condus la Procuratura Anticorupție”, scrie IGP.
Vama  - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2022
Politică
Un fost deputat al PDM a fost reținut la intrarea în țară
Fluxul de știri
0