Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura Anticorupție corectează suma de bani luați de la Șor

© Sputnik / OsmatescoVeronica Dragalin
Veronica Dragalin - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2022
Abonare
Procuratura Anticorupție vine cu precizări privind suma banilor ridicată în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”.
CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Centrul Național Anticorupție, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, a finalizat procesul de examinare a banilor depistați și ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate la 20 octombrie 2022, în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”.
În rezultatul examinării, a fost constatat că suma finală este de 4 219 550 lei și 4 000 dolari SUA.
Într-un comunicat de presă Procuratura Anticorupție anunță că în continuare va fi adoptată o hotărâre în concordanță cu prevederile Codului de Procedură Penală, în vederea asigurării păstrării banilor ridicați de către instituția abilitată.
Procurorii anticorupție promit să revină cu detalii suplimentare despre desfășurarea urmăririi penale.
Amintim că în data de 20 octombrie procuror-șef Anticorupție, Veronica Dragalin, a afirmat într-un briefing de presă că ancheta dispune de probe care demonstrează că organizatorii protestelor au dat bani protestatarilor ca aceștia să participe la acțiunile din centrul Capitalei.
Veronica Dragalin a spus că au fost interceptate convorbiri telefonice care confirmă că organizatorii protestelor au distribuit bani pentru a plăti activitățile protestatarilor și alte cheltuieli ale Partidului Șor în teritorii din întreaga țară. Și, totodată, acestea confirmă că protestatarii au acceptat acești bani.
“Judecătorii au autorizat urmărirea vizuală, înregistrarea de imagini și a convorbirilor, la fel și primirea și transmiterea sub control a banilor. Pe parcursul mai multor luni, în procesul de investigație au fost identificate mai multe persoane responsabile de distribuirea unor sume mari de bani în numerar pe întreg teritoriul Moldovei, precum au fost identificate și persoanele care au primit acel numerar.”, a afirmat procuror-șef Anticorupție.
Veronica Dragalin - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2022
Politică
Veronica Dragalin susține că a documentat cum sunt finanțate protestele
Fluxul de știri
0