Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Veronica Dragalin susține că a documentat cum sunt finanțate protestele

© Sputnik / Rodion ProcaVeronica Dragalin
Veronica Dragalin - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2022
Abonare
Procuror-șef Anticorupție, Veronica Dragalin, afirmă că ancheta dispune de probe care demonstrează că organizatorii protestelor au dat bani protestatarilor ca aceștia să participe la acțiunile din centrul Capitalei.
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Procuror-șef Anticorupție, Veronica Dragalin, a afirmat într-un briefing de presă că ancheta dispune de probe care demonstrează că organizatorii protestelor au dat bani protestatarilor ca aceștia să participe la acțiunile din centrul Capitalei.
Veronica Dragalin afirmă că au fost interceptate convorbiri telefonice care confirmă că organizatorii protestelor au distribuit bani pentru a plăti activitățile protestatarilor și alte cheltuieli ale Partidului Șor în teritorii din întreaga țară. Și, totodată, acestea confirmă că protestatarii au acceptat acești bani.

“Judecătorii au autorizat urmărirea vizuală, înregistrarea de imagini și a convorbirilor, la fel și primirea și transmiterea sub control a banilor. Pe parcursul mai multor luni, în procesul de investigație au fost identificate mai multe persoane responsabile de distribuirea unor sume mari de bani în numerar pe întreg teritoriul Moldovei, precum au fost identificate și persoanele care au primit acel numerar.”, a afirmat procuror-șef Anticorupție.

“În cadrul urmăririi penale a fost documentată și plata în numerar către persoane care au fost transportate în capitală pentru a participa la protestele care au avut loc în fața sediilor Președinției și al Parlamentului. Aici, aș dori să menționez că ancheta a folosit informații de la jurnaliștii de investigație pentru a urmări pistele și a documenta aceste tipuri de plăți. La fel, am lucrat cu colegii noștri de la Inspectoratul general al Politie, care ne-au ajutat cu informații legat de transportarea persoanelor la protestele organizate în capitală.”, a mai spus procuror-șef Anticorupție, Veronica Dragalin.

“În baza probelor acumulate, procuratura anticorupție și organele de urmărire penală au identificat modalitatea de transmitere a banilor de către grupul criminal organizat în vederea finanțării Partidului politic Șor și, în special, pentru acoperirea cheltuielilor de transportare și de participare a persoanelor la proteste”, a mai menționat procurorul-șef Anticorupție, Veronica Dragalin.

Maia Sandu îl depășește pe Vlad Plohatniuc... - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2022
Podcasturi
"Maia Sandu îl depășește pe Vlad Plahotniuc..."
"Ieri seara, începând cu ora 23.00, o echipă de trei procurori din Procuratura Anticorupție, și mai mulți ofițeri CNA, PA și SIS au efectuat urmărire vizuală pentru a documenta distribuirea banilor de către persoanele suspectate în distribuirea de numerar în toată țara. La aproximativ ora 5.00 dimineața, o persoană a fost identificată cu o geantă, care a părăsit orașul Chișinău și s-a deplasat spre nordul țării. În jurul orei 7 dimineața, persoana a fost reținută în flagrant în timp ce transmitea bani unui lider al organizației teritoriale raionale al PP Șor. În cursul zilei au fost efectuate 55 de percheziții la domicilii și mijloace de transport ale mai multor persoane suspectate, care, în acest moment, mai sunt în derulare", a mai afirmat procurorul-șef Anticorupție.
Potrivit informațiilor oficiale plasate pe rețelele de socializare ale Procuraturii Anticorupție, în urma a 55 de percheziții efectuate astăzi, au fost depistate și ridicate 3,5 milioane de lei, iar 24 de persoane au fost reținute până în acest moment;
Procuratura Anticoruție anunță că urmărirea penală este în curs de desfășurare.
Fluxul de știri
0