Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Corupția comisariatelor militare din Ucraina, dezvăluită de un ziar din Cernăuți

© Sputnik / Fred GrinbergStradă în Cernăuți
Stradă în Cernăuți - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2022
Abonare
Publicația Zorile Bucovinei, din Cernăuți, scrie că angajații Comisariatului Militar din Hliboca au cerut 150 de euro, în total, unui tată cu trei copii, bolnav de diabet zaharat. Ziarul avertizează cetățenii să nu dea mită ”corupților de la comisariatele militare”.
CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Ziarul Zorile Bucovinei, din Cernăuți, face un apel la bucovinenii cu 3 sau mai mulți copii și îi îndeamnă să nu dea mită ”corupților de la comisariatele militare”, întrucât, potrivit legii, ei nu au dreptul să trimită această categorie de populație pe front.
”Aceşti hoţi, impostori, trebuie judecaţi şi trimişi în prima linie! E o indignare strigătoare că cer 100 de euro pentru responsabilii de la comisariatele militare şi încă 50 să le dai celor care aduc citaţia („invitaţia”) de înrolare în rândurile armatei”, scrie publicația.
Potrivit ziarului, fix această sumă au cerut cei de la Comisariatul militar din Hliboca de la un tată cu trei copii, bolnav de diabet zaharat.
Bărbatul spune că a fost chemat la Comisariatul militar din Hliboca, unde i s-a spus că acum vor fi scutiți de a veni în armată părinții care au 5 copii, nu 3.
”N-au soldați, asta îi problema”, a explicat omul.
Ziarul Zorile Bucovinei susține că, potrivit legii Ucrainei nr 7678 (закону 7678 щодо віднесення до підстав звільнення з військової служби наявності у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років), bărbaţii care au 3 şi mai mulţi copii cu vârste de până la 18 ani sunt eliberaţi de recrutare în rândurile armatei ucrainene, la război merg doar benevol.
Drapelele României, NATO, UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2022
Internațional
Șeful Statului Major al Apărării din România pleacă în SUA
Fluxul de știri
0