Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șeful Statului Major al Apărării din România pleacă în SUA

© Photo : Guvernul RomânieiDrapelele României, NATO, UE și SUA
Drapelele României, NATO, UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2022
Abonare
Generalul Daniel Petrescu va efectua, în intervalul 31 octombrie-9 noiembrie 2022, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut de Ministerul Român al Apărării Naționale. Care este scopul vizitei.
CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu pleacă în Statele Unite ale Americii.
Oficialul român va efectua, în perioada 31 octombrie – 9 noiembrie 2022, o vizită oficială în SUA, informează Ministerul Român al Apărării Naționale.
În program sunt planificate întrevederi cu președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore, șefii categoriilor de forțe, precum și cu reprezentanți ai unor think-tank-uri din domeniul securității.
Vizita șefului Statului Major al Apărării se înscrie în cadrul acțiunilor de consolidare susținută a cooperării militare cu SUA, spune ministerul. Relațiile solide de colaborare existente între cele două armate se subsumează obiectivelor Parteneriatului Strategic dintre țara noastră și SUA, urmărind interesele naționale ale României de promovare a stabilității în Europa, transmite stiripesurse.ro.
De asemenea, generalul Daniel Petrescu are incluse și întâlniri cu Adjunctul General al Gărzii Naționale din Alabama, partener al Armatei României în cadrul programului „STATE PARTNERSHIP”, precum și cu militarii români aflați la post în comandamentele din Tampa, Florida.
Строительство газопровода Северный поток-2 в Ленинградской области - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2022
Internațional
North Stream AG trimite o navă pentru a inspecta personal daunele la conducte
Fluxul de știri
0