Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trecerea la ,,ora de iarnă”: Cum ne influențează organismul

© Sputnik / Rodion ProcaЧасы
Часы  - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2022
Abonare
În cadrul unei emisiuni la Radio Sputnik Moldova, specialistul din cadrul Centrului de Somnologie, Adrian Lupușor a explicat influența pe care o are schimbarea orei asupra organismului nostru.
CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. În data de 29 octombrie, la ora 3:00, adică în această noapte, a avut loc trecerea la „ora de iarnă” prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înapoi. Astfel, ora 3:00 a devenit ora 2:00
Potrivit lui Adrian Lupușor, acum, de fap, se trece la ora normală, fiindcă ora de vară pe care am avut-o până acum a fost stabilită câteva zeci de ani în urmă ca să se facă economii.
"Această revenire este cu mai puține complicații decât modificările care au loc primăvara, când pierdem o oră și trebuie să ne trezim cu o oră mai devreme. Mutăm acele ceasornicului înapoi, adică câștigăm o oră în plus", a explicat el.
Specialistul a remarcat faptul că atunci când se trece la „ora de vară” această schimbare o simt mai mult persoanele ce au suferit accidente cardiovasculare acute. Acum însă schimbarea ceasului cu o oră în urmă ar putea să-i afecteze în mare parte pe oamenii care suferă de insomnii.
"Evident că organismul nostru va avea nevoie de o perioadă pentru adaptare, căci în organism decurg sute de mii de procese în paralel și atunci ele trebuie să fie organizate. Cu cât organismul este mai tânăr, mai sănătos, cu atât se va adapta mai rapid și va resimți mai puțin consecințele", a subliniat interlocutorul.
În acest sens, Adrian Lupușor a menționat că este important să adaptăm un mod sănătos de viață: somn, alimentație echilibrată, activități fizice.
Putin - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2022
Rusia
Vladimir Putin: relațiile dintre Rusia şi Africa sunt „absolut unice””
Fluxul de știri
0