Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin: relațiile dintre Rusia şi Africa sunt „absolut unice””

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaPutin
Putin - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2022
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin a descris relațiile Moscovei cu țările africane, în special cu Africa de Sud, ca fiind „absolut unice”.
CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. Rusia este „încrezătoare în viitorul continentului african” și menține relații „absolut unice” cu aceste țări, a declarat joi, 27 octombrie, Vladimir Putin în timpul unei sesiuni plenare a clubului internațional de discuții Valdai.
„În mod tradițional, avem relații foarte bune cu Africa în general și cu Africa de Sud, în special, din vremea luptei Africii pentru independența sa și împotriva colonialismului. Aceste relații unice s-au format în anii în care Uniunea Sovietică a susținut statele africane în lupta lor pentru libertate”, a declarat președintele rus, răspunzând la o întrebare din partea reprezentantului unui institut sud-african.
„Este important să profităm de această bază solidă pentru a promova legăturile multilaterale cu statele africane în condiții noi”, a adăugat preşedintele.
În ceea ce privește Africa de Sud, această țară este un „partener activ și eficient” al Moscovei în BRICS, a mai spus Putin.
Fluxul de știri
0