Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poliția anunță numărul arestărilor de la protestul antiguvernamental din Capitală

© Sputnik / Rodion Procaprotest
protest - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2022
Abonare
Poliția a raportat câte persoane au fost reținute la un protest la Chișinău.
CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Inspectoratul General de Poliție a anunțat câte persoane au fost reținute astăzi în cadrul protestului antiguvernamental organizat de Partidul Șor.
Astfel, IGP a anunțat că la protestul de astăzi au fost reținute peste 50 de persoane.
„28 de persoane care au fost agresive în timpul întrunirii, destabilizând situația, au fost scoase din mulțime și conduse la Inspectoratul de poliție pentru documentare. Amintim că până la începerea protestului alte 51 de persoane au fost documentate pentru intenția de destabilizare în cadrul întrunirii”, au anunțat oamenii legii pe Telegram.
Amintim că printre cei reținuți se numără președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, vicepreședintele raionului Orhei, Victor Perțu, primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu, precum și consilierul municipal Valerii Klimenko. Ulterior s-a anunțat că Valerii Klimenko a suferit un atac de cord și a fost dus la spital.
Mascați la protestul de astăzi din Capitală - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2022
Politică
Protest la Chișinău: Altercații, rețineri și ouă aruncate spre Poliție
La finalul mitingului, organizatorii s-au deplasat la secția de poliție a sectorului Centru, unde au fost duși deținuții. Ulterior s-a aflat că președintele regiunii Orhei, Dina Țurcanu, și primarul orașului Orhei, Pavel Verezhana, au fost eliberați.
Potrivit organizatorilor, aproximativ 65.000 de persoane au participat la un amplu miting antiguvernamental la Chișinău, pe 30 octombrie. Poliția nu a furnizat date până la publicarea știrii.
Fluxul de știri
0