Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serebrian este mulțumit de prima rundă a discuțiilor Chișinău-Tiraspol

© Sputnik / Rodion ProcaOleg Serebrian
Oleg Serebrian - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2022
Abonare
Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian este mulțumit de prima rundă de discuții dintre reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului pe tema crizei energetice.
CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Fiind întrebat de jurnaliști cum s-a desfășurat ședința și dacă s-a decis ceva în domeniul energetic, Serebrian a declarat că nu s-a ajuns la nicio decizie definitivă.
“Nu întru-totul, dar, cel puțin, sunt anumite soluții, vom mai discuta. Acesta a fost începutul, să spunem așa, a negocierilor nu doar în domeniul energetic, dar și în alte chestiuni. Dar aceasta este prima întâlnire fizică, nu în regim online, după câteva luni”, a declarat el.
Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a mai spus că reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului se vor întruni din nou săptămâna viitoare.
“Au fost multe propuneri, dar deocamdată ele rămân la nivel de discuții. Vom vedea deja săptămâna viitoare care vor intra pe agendă, și în chestiunea energetică, și în alte chestiuni”.
Vom menționa că reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului s-au întâlnit față-n față pentru prima dată după câteva luni - anterior comunicarea era doar online.
În cadrul ședinței s-a discutat și problema importului de medicamente și alimente în Transnistria, problemele din sectorul bancar.
„Există anumite divergențe, dar sperăm că vom găsi un numitor comun”, a spus Serebrian.
Президент РФ В. Путин принял участие в заседании Международного дискуссионного клуба Валдай - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2022
Rusia
Putin a luat partea Guvernului Moldovei la negocierile acestuia cu Gazprom
Fluxul de știri
0