Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierii țărilor CSI au semnat o serie de acorduri internaționale la Astana

© Sputnik / Dmitry Astakhov / Accesați arhiva multimediaConsiliul șefilor de guvern din țările CSI s-a întrunit vineri, la Astana
Consiliul șefilor de guvern din țările CSI s-a  întrunit vineri, la Astana - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2022
Abonare
Consiliul șefilor de guvern din țările CSI, întrunit vineri, la Astana, a semnat o serie de acorduri internaționale.
CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. La o întâlnire din capitala Kazahstanului, șefii de guvern din țările CSI au semnat o serie de acorduri, transmite RIA Novosti.
Anterior s-a anunțat că la această întrunire urmează să fie semnat un acord de cooperare în prevenirea și reacționarea la situațiile de urgență din domeniul sănătății publice cu caracter sanitar și epidemiologic.
În plus, reuniunea ar trebui să adopte un program de radionavigație interstatală pentru 2023-2026, să aprobe conceptul de cooperare științifică, tehnică și tehnologică, precum și un plan de acțiune pentru implementarea acestuia și să ia în considerare formarea unei transformări digitale a industriei chimice.
De asemenea, Consiliul intenționează să semneze un plan de măsuri prioritare în domeniul cooperării umanitare pentru perioada 2023-2024 și să ia în considerare un plan de acțiune pentru organizarea în 2023 în cadrul CSI a anului limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică.
În plus, participanții la întâlnire ar trebui să ia decizii cu privire la activitățile financiare și bugetare ale CSI, inclusiv în ceea ce privește finanțarea în 2023 a sistemului comun de apărare aeriană al statelor membre ale Comunității și a programului interstatal de îmbunătățire a calității vieții veteranilor de război participanții la conflictele locale și familiile acestora.
Actuala ședință a Consiliului șefilor de guvern a devenit a 80-a de la începerea activității CSI la 8 decembrie 1991 și a doua în acest an. În 2022, Kazahstanul va prezida CSI.
Президент РФ В. Путин принял участие в заседании Международного дискуссионного клуба Валдай - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2022
Rusia
Putin a luat partea Guvernului Moldovei la negocierile acestuia cu Gazprom
Fluxul de știri
0