Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noaptea protestatarii au încercat să blocheze circulația pe principala arteră a Capitalei

© Sputnik / Rodion ProcaTabăra de corturi a protestatarilor din fața Procuraturii Generale 28.10,2022
Tabăra de corturi a protestatarilor din fața Procuraturii Generale 28.10,2022 - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2022
Abonare
În această noapte, protestatarii din fața Procuraturii Generale au încercat să blocheze circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din municipiul Chișinău.
CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik.Mai exact, la ora patru dimineața, un grup de tineri din rândurile protestatarilor a luat corturile din fața Procuraturii Generale și le-a instalat pe carosabilul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, blocând circulația. Omenii legii au reacționat imediat, luând corturile de acolo și deblocând circulația pe principala arteră a orașului.
Între polițiști și protestatari au avut loc altercații minore, fără a se ajunge la violențe majore. Poliția însă a precizat că pe parcursul nopții au fost reținute și duse la Inspectorat pentru documentare trei persoane agresive, care nu s-au subordonat și i-au ultragiat pe oamenii legii.
După tentativa de la patru dimineața de a bloca circulația pe principala arteră a orașului, protestatarii au părăsit tabăra de corturi în care pichetau Procuratura Generală.
Inspectoratul General de Poliție a solicitat repetat Administrația Publică Locală a Capitalei ca, prin intermediul subdiviziunilor sale specializate, să asigure curățenia la locul întrunirii și în adiacent, dat fiind că, spun oamenii legii, protestatarii au lăsat mare mizerie în urma lor.
Totodată, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, i-a cerut Primăriei Chișinău să solicite instanței de judecată interzicerea manifestațiilor organizate de Partidul Șor
„Șase săptămâni de șantaj asupra Capitalei și a chișinăuienilor. La 112 se înregistrează zilnic zeci de apeluri de la cetățeni, care sunt supuși presiunilor din partea celor, care se numesc protestatari, organizați de partidul Şor. Zgomotul excesiv, mizeria de pe străzi, care implică riscuri sanitare, orășeni și jurnaliști agresați, persoane în stare avansată de ebrietate, limbaj licențios – sunt doar câteva dintre încălcările pe care se plâng locuitorii Capitalei”, a scris Revenco pe rețelele de socializare.
Ministrul a mai spus că Poliția e la datorie, dar toate acțiunile sale sunt zădărnicite de lipsa de acțiune a primarului Chișinăului. Șeful de la Interne a mai spus că „poliția acționează și va acționa în mod legal, pentru păstrarea stabilității și securității sociale, de fiecare dată când e nevoie”.
„Ceea ce se întâmplă acum în Capitală a ieșit demult din limita noțiunii de „exprimare a drepturilor democratice”, consideră Revenco.
Protest al opoziției la Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Politică
Ilan Șor: Am decis să înființăm un tribunal al poporului
Fluxul de știri
0